Za pet dana 700 građana Crne Gore otišlo u EU

Prema najnovijim podacima nevladine organizacije Euromost, od subote do srede, sa severa Crne Gore u države EU otišlo je najmanje 700 građana.

“Uzrok tom naglom povećanju odlaska su glasine da će evropske zemlje primati azilante do prvog maja. Međutim, mi očekujemo da će, ukoliko se nešto hitno ne preduzme, mnogi biti dodatno ohrabreni, te da će se najveći broj iseliti po završetku školske godine”, tvrde u u toj nevladinoj organizaciji.

Euromost je pozvao crnogorskog ministra rada i socijalnog staranja Zoricu Kovačević, da nakon praznika poseti sever Crne Gore i s predsednicima opština razgovara o modelu na koji bi se emigracije zaustavile.
Kako je saopšteno iz Euromosta, prevoz su proteklih dana organizovale skoro sve putničke agencije iz Novog Pazara, prenosi Radio televizija Crne Gore (RTCG).
Predstavnici Euromosta su prisustvovali odlasku jednog autobusa, koji je, kako navode, građane iz Bijelog Polja odvezao do Novog Pazara, nakon čega će drugim autobusom otići za EU.
Iz Euromosta, takođe, tvrde da je još jedan pun autobus istog dana otputovao iz Rožaja.
“U kontaktu s novopazarskim prevoznicima smo doznali da su se u prevoz uključile sve tamnošnje agencije, od njih smo dobili podatke da su u subotu iz tog grada otišla četri autobusa građana iz opština sa severa Crne Gore prema državama EU, a u utorak dva, iz Bijelog Polja za vikend su otišla tri autobusa, u ponedeljak, utorak i sredu po jedan”, saopštili su iz te NVO.
Tvrdi se i da građane prevoze i taksisti, te da su u utorak uveče videli kombi novopazarskih tablica, u pratnji malog auta koji su putnike uzimali ispred kuća, jer mnogi, kako kažu, ne žele da im se ne zna da odlaze u azil.
Prema tvrdnjama Euromosta, masovniji odlazak se očekuje kada se završi školska godina, jer porodice, kako navode, čekaju samo još to.

  1. #1 by Angus Young on 1. svibnja 2015. - 00:49

    Bježanija iz crne mafijaške rupetine koja, normalno rezonujući, ne bi smjela ni da postoji.

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s