Amfilohije: Počelo pripajanje delova Crne Gore velikoj Albaniji

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je u manastiru Savina kod Herceg Novog da je nedavno proglašenje Hašima Tačija i albanskog premijera Edija Rame za počasne građane Ulcinja početak pripajanja delova Crne Gore takozvanoj velikoj Albaniji.

Mitropolit Amfilohije: Tuga šta je Crna Gora priznala

– Proglašeni su počasnim građanima u Ulcinju. Drugim rečima, već polako pripajaju Kosovo, delove Crne Gore i Makedonije Albaniji – upozorio je mitropolit Amfilohije.

On je nazvao tugom i žaloću činjenicu da je crnogorska vlast priznala nezavisnost Kosova.

– Tuga je i žalost da je savremena crnogorska vlast priznala tu tiraniju, prihvatila bombardovanje Kosova, nasilje nad Kosovom, kao i progon mnogobrojnih sunarodnika koji su s Kosova ponovo prognani u Crnu Goru – rekao je mitropolit Amfilohije u subotu povodom 30 godina od stradanja kosovskog Srbina Đorđa Martinovića, koga su albanski teroristi 1. maja 1985. godine nabili na pivsku flašu.

– To je moderan način nabijanja na kolac. Vidi se i po prezimenu odakle je Đorđe Martinović poreklom, da je iz Bajica kod Cetinja. Njegovim stradanjem počelo je nabijanje na kolac Kosova, stradanje koje i danas traje – rekao je Amfilohije.

Mitropolit je podsetio da su ondašnje komunističke vlasti pokušale da Martinovićevo stradanje sakriju od javnosti, da su čak tvrdile da je u pitanju samopovređivanje.

– Ali, mučeništvo ne može biti zaboravljeno niti ostati nečujno – rekao je mitropolit Amfilohije.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s