Crna Gora, otkazi profesorima zbog duplih angažmana

Profesori Srđan Vukadinović, Mihailo Mijanović i Slavica Perović dobili su otkaze na Univerzitetu Crne Gore jer su bili u stalnom radnom odnosu i u državama u regionu.

Rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić saopštila je na sednici Senata da je prinuđena da profesorima uruči otkaze jer je dokazano da su, pored radnog angažmana na Univerzitetu, bili i u stalnom radnom odnosu i na univerzitetima država regiona, prenose podgorički mediji.

Rektorka  Radmila Vojvodić

Rektorka Radmila Vojvodić

Srđan Vukadinović, profesor Filozofskog fakulteta u Nikšiću, istovremeno je bio i redovni profesor i prodekan za nastavu i studentska pitanja na Akademiji dramskih umetnosti Univerziteta u Tuzli.

Njegov kolega Mihailo Mijanović je u periodu kada je bio prodekan za finansije na Filozofskom fakultetu bio u stalnom radnom odnosu na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Banjaluci, dok profesorka Instituta za strane jezike Slavica Perović ima i dugogodišnji stalni radni angažman na Fakultetu za pravne i poslovne studije u Novom Sadu.

Senat je za ovu školsku godinu odobrio rad na drugim ustanovama za 17 profesora među kojima nema Vukadinovića, Mijanovića i Perovićeve.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: