PRETNJE CRNOGORCA EKSTREMISTE “Islamska država će doći u Bar i neće imati milosti”

Baranin Damir Slaković, koji tvrdi da se priključio Islamskoj državi (ISIS), zapretio je građanima Bara i pojedinim poslanicima u crnogorskoj skupštini porukom da će “Islamska država doći i da neće imati milosti”, preneli su danas podgorički mediji.

Damir je zapretio barskim imamima da Islamska država neće imati milosti prema njima ukoliko se ne pokaju

Slaković je preteću poruku postavio na svom Fejsbuk profilu i tvrdi da se bori na strani ISIS-a, na području izmedju Iraka i Sirije. Pretnje je naslovio sa “Poruka za moj rodni grad Bar, koji se nalazi u Crnoj Gori!”

– Znajte o sufije, o derviši, o murdžije, o novotari, o dunjalučari, o munafici, o džahili… da će Islamska drzava uz Alahovu dozvolu i pomoć stići i tamo, i da će očistiti taj grad i islam u njemu od prljavština i laži koje vi iznosite i praktikujete – stoji između ostalog u poruci koju prenose mediji.

Zapretio je barskim imamima da “ukoliko se ne pokaju i ne okrenu pravom islamu, sledbenici ISIS-a neće imati milosti ni prema njima”.

Ovaj mladić je zapretio i poslanicima crnogorske skupštine Azri Jasavić, Rifatu Rastoderu i Dritanu Abazoviću, koje je nazvao “otpadnicima koji misle da su muslimani”.

Poruka je, prama navodima “Vijesti”, postavljena 29. aprila i do subote ju je “lajkovalo” 18 osoba.

Poslanica Azra Jasavić kazala je juče da pretnjama, bez obzira od koga dolazile ili kome bile upućene, moraju da se bave bezbednosne službe jer im je to posao.

– Osnovno pitanje na koje kao društvo treba da odgovorimo je šta to tera ljude u radikalizam i kako im pomoći. Obaveza svih nas je da u Crnoj Gori stvorimo istinsko građansko društvo u kome se nijedan pojedinac neće osećati kao stranac u sopstvenoj zemlji, već kao svoj na svome – rekla je Jasavić.

Crna Gora je nedavno usvojila izmene krivičnog zakonika kojim je predviđena zatvorska kazna za odlazak državljana na strana ratišta.

Prema procenama crnogorske tajne policije, na ratišta u Siriji otišlo je 13 crnogorskih državljana, od kojima su dvojica poginula.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s