Crnogorski Noćni vukovi položili venac žrtvama rata

Dan pobede nad fašizmom obeležen je danas u Nikšiću polaganjem venaca na Spomenik palim borcima pod Trebjesom, programom na Trgu slobode sa koga su poslate poruke mira i motociklističkom trkom crnogorskih “Noćnih vukova” i nekoliko drugih moto-klubova.

“Noćni vukovi” i crnogorski moto-klubovi “Bar”, “Pegas” i “Dženjka”, pod pokroviteljstvom Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori i prisustvu predstavnika nikšićke opštine, položili su vence žrtvama i herojima rata na spomenik pod Trebjesom i organizovali motociklističku trku.
Predstavnik “Noćnih vukova” u Crnoj Gori Ratko Vukčević rekao je da su se pod Trebjesom okupili da odaju počast borcima za slobodu.

“Došla su takva vremena da je sloboda koju smo stekli ugrožena od istih koji su su je jednom oduzeli. Motoristi, kao ljudi slobode, prvi su se okupili i rešili da pokažu da u Crnoj Gori postoji slobodarski duh”, rekao je Vukčević.
On je naveo da crnogorsko odeljenje “Noćnih vukova” ima 12 članova, a misija im je da kroz romantičnu priču o motoru, koji je postao simbol slobode svuda u svetu, štite i promovišu vrednosti slobode, pravde, vere, ljubavi i jednakosti među ljudima.
Motociklisti su juče bili u Baru, jutros u Podgorici, danas u Nikšiću i Grahovu, potom će se spustiti u Kotor i Budvu, a sutra nastavljaju za Herceg Novi gde će, kako su najavili, položiti vence na spomenicima borcima palim za slobodu i odati im počast.
Predsednik nikšićke Skupštine opštine Sonja Nikčević rekla je da se danas slavi veliki datum, kada je pre 70 godina okončan Drugi svetski rat, datum koji seća na sve one koji su utkali svoje živote da bi izborili slobodu.
On je istakla da nije slučajno baš 9. maj izabran kao Dan Evrope, jer su, kako je navela, temeljni principi Evropske unije upravo mir i sloboda među narodima.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s