PUTIN I MERKEL U MOSKVI Nastojaćemo da unapredimo saradnju 

Problemi koji danas postoje u odnosima između Rusije i Zapada negativno utiču na odnose Moskve i Berlina, pa će Rusija nastojiti da ih reši i unapredi saradnju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom razgovora sa nemačkomm kancelarkoom Angelom Merkel.

Angela Merkel i Vladimir Putin

“Mnogo smo uradili da bi se odnosi između Rusije i Nemačke danas što uspešnije razvijali i mnogo smo postigli u tom pravcu”, rekao je Putin tokom razgovora sa Merkelovom.

Predsednik Rusije je dodao da će Moskva nastojati da što pre ti problemi prestanu da vrše negativan uticaj na razvoj odnosa dve države.

Tokom današnjeg sastanka Putin i Merkelova su razgovarali i o bilateralnim odnosima, o razvoju odnosa sa EU u celini, kao i o gorućim problemima, kao što je situacija u Ukrajini.

Merkelova, koja je danas doputovala u Moskvu povodom proslave 70 godina od pobede nad fašizmom, iako nije prisustvovala jučerašnjoj paradi, položila je venac na Grob neznanom junaku u blizini Kremlja.

“Neophodno je da radimo, sarađujemo i pokušamo da pronađemo kompromis i diplomatska rešenja u komplikovanim situacijama”, izjavila je Merkelova.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s