Lukšić: Budnost crnogorskih organa na višem nivou

Lukšić: Budnost crnogorskih organa na višem nivou

Crna Gora je podigla budnost svih službi na viši nivo i pojačala komunikaciju sa kolegama u regionu, izjavio je danas crnogorski ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić povodom aktuelne situacije u Makedoniji.On je rekao da je pojačana komunikacija sa kolegama u regionu, kako u liniji spoljne politike, tako i resorno, javila je Radio Televizija Crne Gore.

Lukšić je na konferenciji za novinare sa šefom letonske diplomatije Edgarsom Linkevičsom rekao da je već u subotu, posle saznanja da je počela akcija bezbednosnih snaga Makedonije, razgovarao sa svojim makedonskim kolegom Poposkim, a imao je i komunikaciju sa kolegama iz Vlade koji su u kontatku sa ministrima država regiona.

“Ono što je veoma važno, jeste da smo svi izuzetno zabrinuti zbog situacije u Makedoniji, zbog žrtava. Nažalost, ovo može da nas podseti na neke događaje iz poslednje decenije 20. veka, kada je dolazilo do žrtava u sličnim sukobima. Ovo je, zaista, nešto što ne želimo da se, ni na koji način, vrati“, kazao je šef crnogorske diplomatije.

Lukšić je ocenio da su aktivnosti koje je preduzela Vlada Makedonije na suzbijanju terorizma doprinos i istovremeno svedočenje da pitanje sigurnosti i bezbednosti nikada ne možemo uzeti zdravo za gotovo, pogotovo kada je terorizam u pitanju.

„Iz tog razloga je veoma važno da pojačamo saradnju u regionu koja je dobila nove forme, imajući u vidu izazove sa kojima se suočavamo, pre svega u regionu, ali i na Bliskom istoku“, kazao je on.

Povodom tragičnih dešavanja u Makedoniji, ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore izrazilo je najdublje žaljenje.

“Ubistvo osam policajaca i ranjavanje građana u Kumanovu najoštrije osuđujemo i smatramo napadom na mir, stabilnost i bezbednost Republike Makedonije, njen ustavni poredak i suživot naroda u Makedoniji“, kazao je on.

Ministarstvo izražava nadu da će istraga što skorije dati odgovore na pitanja o napadima, motivima i izvršiocima, čime će se doprineti bezbednom funkcionisanju makedonskih demokratskih institucija, kao i miru, stabilnosti i evropskoj budućnosti našeg zajedničkog regiona, prenela je RTCG.

  1. #1 by Angus Young on 11. svibnja 2015. - 19:32

    Mafijaška država u opasnosti!!! Ha..ha.. Pa niko je ne želi više osim DPS-SDP bande.

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s