Đukanović: Vanja Ćalović u sukobu s javnim moralom

Premijer Crne Gore Milo Djukanović ne misli da je izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović doživela medijsku kritiku zbog svoje pripadnosti toj nevladinoj organizaciji, nego zbog ponašanja koje je u potpunosti u sukobu sa javnim moralom.

Milo Đukanović

“Ne mislim da je Vanja Ćalović doživela medijsku kritiku zbog pripadnosti Mreži za afirmaciju nevladinog sektora, nego zbog jednog ponašanja koje je u potpunosti u sukobu sa javnim moralom”, rekao je on za Atlas TV.
Kako je kazao, “radi se o jednom ponašanju za koje apsolutna većina crnogorske javnosti zna da je Vanja Ćalović akter toga što je u potpunom sukobu sa javnim moralom uopšte”.
U emisiji “U raljama života”, crnogorski premijer je rekao da postoje ljudi i u javnosti i u medijima koji žele da zatvore oči pred tim.
“To im onda posluži kao teza za postojanje medija koje bi trebalo ugasiti i postojanje poslušnika koji su iznajmljeni od strane vlasti”, objasnio je
Đukanović koji smatra da sporni snimak Ćalović i njenog psa nije trebalo objaviti, jer ne treba “promovisati kao uzor nešto što je pre izraz bolesti”.
“Reč je o tome da moramo otvorenije pričati o onome što znamo, ali se iz svog interesa često pertvaramo da ne znamo ono što znamo”, smatra on.
Sporne snimke kompromitujućeg sadržaja je prošle godine objavio je list “Informer”, a Ćalović je tada izjavila da je u pitanju montirani materijal, “izmišljotina” i “najprljavije podmetanje” koji su reakcija na kampanju njene nevladine organizacije u vezi s navodnim izbornim manipulacijama uoči i tokom lokalnih majskih izbora u Crnoj Gori.
Ona je optužila direktotra Instituta za javnu politiku Vladimira Bebu Popovića da je na internet postavio sporni sadržaj.
Popović je podneo tužbu, a sud je presudio u njegovu korist, odnosno da mu je Ćalović “povredila čast i ugled”.
Pisanje “Informera” oštro je osudila međunarodna zajednica, a Tužilaštvo je zabranilo distribuciju spornih sadržaja tog tabloida u Crnoj Gori
  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s