POZIV CRNOJ GORI ZBOG RUSIJE

Proširenje NATO i poziv rnoj Gori za članstvo jedan je od načina da se suzbije ruski uticaj u Evropi, ocenio je republikanski kandidat za predsednika SAD Marko Rubio

On u autorskom tekstu pod naslovom “Moj plan za Evropu” navodi da NATO mora da se proširi i ističe da bi saveznici trebalo da prevaziđu prepreke za proširenje pre sledećeg samita NATO.

To uključuje poziv Crnoj Gori da se pridruži Alijansi i potvrđivanje da je politika otvorenih vrata i dalje na snazi, a odnosi se na sve NATO aspirante, uključujući i Crnu Goru, pa i Ukrajinu, ako ona tako odluči, napisao je Rubio u svojoj kolumni, prenosi Televizija Crne Gore.

On smatra da je zadatak da se posleratna Evropa poveže sa Amerikom i dokaže da je u decenijskom sukobu Istoka i Zapada NATO središte sigurnosti, što će se najbolje postići širenjem tog vojnog saveza.

Rubio tvrdi da je za suzbijanje prevelikog ruskog uticaja u Evropi neophodno da se i ostali uključe u proširenje postojećih sankcija Rusiji.

On ističe da je neophodno vojno jačanje istočne Evrope.

Umesto privremenog vojnog prisustva vojnika koji su raspoređeni uz NATO granicu, SAD, smatra on, treba da sarađuju sa evropskim državama, kako bi Evropska bezbednosna inicijativa dovela do trajne i sigurnije odbrane ovog područja.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: