U Beranama zaplenjena veća količina oružja i municije

Crnogorska policija je u opštini Berane prilikom pretresa dve porodične kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, veću količinu municije, kao i nekoliko okvira.

U jednom selu pretresene su porodične kuće N.D. (50) i M.P. (58), saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.
Pretresom kuće N.D. pronađen je lovački karabin, kalibra 7,9 milimetara, sa optičkim nišanom, za koju on ne poseduje oružni list, 273 komada municije različitog kalibra i pet okvira od automatske puške “M-70”.

U kući M.P. policija je pronašla automatsku pušku “M-70”, kalibra 7,62 milimetara, vojni karabin, kalibra 7,9 milimetara, lovačku pušku “bereta”, kalibra 12 milimetara, sa oružnim listom na ime treće osobe sa isteklim rokom važenja.
Pretresom kuće M.P. policajci su pronašli oružje sa oružnim listom na njegovo ime sa isteklim rokom važenja, i to lovačku pušku, kalibra 12 milimetara, lovački karabin sa optičkim nišanom i pištolj “CZ”, kalibra 7,65 milimetara.
“Policija je, pretresom kuće M.P. pronašla i 100 komada municije različitog kalibra, tri okvira za automatsku pušku, jedan zatvarač za pušku ‘M-48’, dva okvira za pištolj, kalibra 7,65 milimetara, dva okvira za pištolj 7,62 milimetara, nož za automatsku pušku i aparat za radio vezu”, navodi se u saopštenju.
O slučaju je obavešteno nadležno tužilaštvo, a protiv ove dve osobe biće podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s