Srpska lista traži rehabilitaciju Pavla Đurišića i Baja Stanišića

Srpska lista

Rehabilitacija vođe Jugoslovenske kraljevske Vojske u Otadžibini Dragoljuba – Draže Mihailovića ima vanredan istorijski značaj za cijelu naciju jer je, napokon, otklonjena najveća nepravda prema pojedincu i cijeloj jednoj armiji u srpskoj istoriji.

Danas su spokoj našle kosti svih srpskih mučenika, ne samo iz Srbije, nego i iz Crne Gore koji su pali za Kralja i Otadžbinu. Duše i sjeni postradalih za krst časni i slobodu zlatnu u Srbiji, Crnoj Gori i srpskim zemljama preko Drine, raduju se Božijoj i ljudskoj pravdi, baš kao i mi, njihovi potomci i poštovaoci.

Srpska lista pozdravlja slobodarstvo oba antifašistička pokreta koje smo, kao rijetko koji narod u Evropi, i jedini u regionu, imali. I četnici i partizani su naši preci koji su se nesrećno međusobno sukobljavali zbog interesa onih koji ne misle dobro srpskom narodu.

Vrijeme je da bratski pružimo ruku jedni drugima i da shvatimo da je nacija iznad ideologija.

Srpska lista će predati zahtjev crnogorskim sudovima za rehabilitaciju junačkih sinova Crne Gore Pavla Đurišića, Baja Stanišića, Đorđija Lašića, Blaža Đukanovića i ostalih slobodara koji su branili narod i dali viteške živote za Srpstvo. Nakon što su srpski sudski organi u Beogradu rehabilitovali vožda Trećeg srpskog ustanka, ne postoji ni jedan jedini razlog da crnogorski sudovi ne postupe identično sa herojima koji su tokom većeg dijela Drugog svjetskog rata branili slobodu i čast Crne Gore, kontrolišući najveći dio njene teritorije. I oni su nečiji preci i zaslužuju pravedno vrednovanje borbe za nacionalnu slobodu.

Slava svima koji su se borili za slobodu Otadžbine.

Dobrilo Dedeić

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s