“Ne plašim se podzemlja Đukanovića”

Sramota je za Crnu Goru da njen premijer pada tako nisko i da se služi najgnusnijim podmetanjima u obračunu sa onima koji ukazuju na njegov kriminal.

To je ocenila Vanja Ćalović, direktorka MANS-a.

“Očigledno je Đukanovića strah od rada MANS-a, jer zna da će jednoga dana upravo na osnovu dokaza koje smo mi prikupili završiti u zatvoru”, kaže Vanja Ćalović, piše crnogorski “Dan”.

Izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović kazala je da se ne plaši Đukanovićevog medijskog taloga, ni njegovih zarobljenih institucija, niti podzemlja kome crnogorski premijer pripada. Ona je poručila da će bez obzira na sve nastaviti da časno i pošteno radi svoj posao i otkriva Đukanovićeve prljave poslove.

“Ne plašim se ni njegovog medijskog taloga, ni njegovih zarobljenih institucija, niti podzemlja kome Đukanović pripada”, kazala je Ćalović.

Ćalovićeva je u reagovanju na optužbe predsednika Vlade Mila Đukanovića, izrečene u ponedeljak veče u emisiji Atlas TV, naglasila da je premijer započeo novu fazu brutalne kampanje protiv nje i da je samo pitanje koliko će njegovi izvšrioci, odnosno kerberi, daleko ići.

“Upravo zato je lično on započeo novu fazu brutalne kampanje i samo je pitanje koliko daleko će njegovi kerberi ići, jer je poznato da je Đukanović nemilosrdan u obračunu sa svojim protivnicima i da se nijedna politička likvidacija u ovoj državi nije mogla desiti bez njegovog znanja. Izjava Đukanovića nije kompromitujuća samo za njega, već je sramota za državu da njen premijer pada tako nisko i služi se najgnusnijim podmetanjima u obračunu sa onima koji ukazuju na njegov kriminal. Afirmisanjem podmuklih podmetačina i montaža Đukanović je najviše rekao o samom sebi i potvrdio sumnje da upravo on stoji iza najprljavije kampanje ikada zabilježene na ovim prostorima, koja je doživjela potpuni fijasko nakon što ju je najoštrije osudila kako domaća tako i međunarodna javnost”, saopštila je Ćalovićeva.

Direktorka MANS-a je istakla da nakon svih dokaza koji raskrinkavaju premijerove kriminalne poslove, koje je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora objelodanila prethodnih 15 godina, od saradnje Prve banke sa narko-kartelima, pa do do krađe izbora, nije iznenađena količinom njegove mržnje i frustracije.

“Očigledno je Đukanovića strah od rada MANS-a, jer zna da će jednoga dana upravo na osnovu dokaza koje smo mi prikupili završiti u zatvoru, a imovina koju su on i njegova porodica nezakonito stekli biće vraćena u državni budžet”, kazala je Ćalovićeva.

Poručila je da nema sumnje da bi on mnogo više volio da se svi tužioci, zaduženi za aferu „Snimak”, slučajeve Telekoma, KAP-a, Prve banke, tajnih švajcarskih računa, Šarića, Kalića i Keljmendija, prebace na bavljenje njegovim bolesnim konstrukcijama.

“Jasno mi je da on nikada neće dozvoliti da se institucije posvete istragama nerazriešenih ubistava, napada na novinare, prisluškivanja ambasadora i političkih protivnika, niti njegovog bogaćenja i bogaćenja njegove porodice i prijatelja sa međunarodnih poternica”, konstatovala je Ćalovićeva.

Crnogorski premijer je u ponedeljak veče rekao da su snimci, koje je u okviru kampanje protiv Ćalovićeve objavljivao „Informer”, verodostojni i pozvao tužilaštvo da sporni snimak prosliedi nekom od inostranih forenzičkih centara kako bi se utvrdilo ko je na njemu.

Odmah nakon objavljivanja prvih tekstova u „Informeru” usledili su brojni protesti i osude prljave kampanje protiv direktorke MANS-a. Oštrim osudama reagovale su ambasada SAD, Delegacija EU u Podgorici, Parlamentarna skupština Savjeta Evrope, Ujedinjene nacije, brojne NVO i političke partije. Poslanici u crnogorskom parlamentu podnijeli su prošle godine i krivičnu prijavu protiv „Informera” zbog tekstova i fotografija kojima atakuje na Vanju Ćalović.
Novinarska samoregulatorna tiela ocienila su da je sadržaj u „Informeru” do sada najgrublje kršenje kodeksa novinarske profesije, a neke partije su ovim povodom tražile i da se u Krivični zakon vrate odredbe o kleveti.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: