Pala cena kvadrata u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je u prvom kvartalu prodato 197 stanova u novogradnji, uz prosečnu cenu kvadrata od 1.081 evra, a poredjenje podataka sa istim kvartalom 2014. pokazuje da je ove godine prodato više stanova, ali da je cena kvadrata pala.

Budva

Kvadrat stana u Crnoj Gori i dalje je najskuplji u Budvi, u proseku 1.468 evra, a najjeftiniji je u Nikšiću gde košta 550 evra, saopštio je danas zavod za statistiku Monstat.
Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu manja je 11,9 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine, ali je 4,2 odsto veća u odnosu na četvrti kvartal prethodne godine, saopšteno je iz Monstata.
Broj prodatih stanova u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu bio je 12,4 odsto veći nego u poslednjem kvartalu prethodne godine.
Poređenje sa podacima iz prvog kvartala 2014, kada je prodato 168 stanova, sa prosečnom cenom od 1.227 evra, pokazalo je da su se neki investitori usled slabije prodaje odlučili da smanje cenu kvadrata, objavio je sajt cdm.me.
U prilog tome govori i činjenica da je u Budvi u prvom kvartalu prošle godine cena kvadrata stana u novogradnji iznosila 1.752 evra, a ove godine 1.468 evra.
  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: