“KRTICA” IZ CRNE GORE POMAGAO TERORISTIMA U MAKEDONIJI: Planirao zajedno sa OVK da preko Kosova dođe u Preševo?

1

Muškarac iz Podgorice, koji se predstavljao sa srpskim prezimenom aktivno se raspitivao o položajima jedinica na teritoriji Srbije, a odmah po hapšenju, makedonska policija ga je sprovela u američku ambasadu u Skoplju

Pre tri dana je makedonska policija uhapsila državljanina Crne Gore za kojeg se spekuliše da je pomagao teroristima u Makedoniji i da ih je informaisao o pojedinim metama.

Naime, muškarac koji je osumnjičen je prethodno vodio oko 80 dobrovoljaca da se bore na strani Ukrajine protiv Rusije, u novim akcijama je imao ulogu “krtice” koja će ekstremiste da obaveštava o srpskim položajima, saznale su Večernje novosti iz dobro obaveštenog izvora.

Ovaj Podgoričanin koji se predstavlja sa srpskim prezimenom je teško mogao upasti u oči makedonskim bezbednosnim službama dok se aktivno raspitivao na terenu o položajima naših jedinica u Srbiji, a odmah nakon hapšenja je predat Amerikancima koji su ga odveli u svoju ambasadu u Skoplju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Već desetak godina osumnjičeni sa bratom drži najveću agenciju za hteničku i fizičku zaštitu u Crnoj Gori koja ima sedište u Podgorici.

Inače, srpski obaveštajci sumnjaju da su špijunske aktivnosti mogle da budu u vezi sa mogućim terorističkim akcijama veterana OVK koji su planirali da u narednim danima pređu sa Kosova uPreševo.

Da stvar bude još veća, osumnjičeni je bio pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), završio je više specijalističkih kurseva iz te oblasti, a kotirao se i kao uspešan crnogorski karatista. Iako nije poznat razlog njegovog odlaska iz policije, on je osnovao agenciju za bezbednost.

On dugo nije viđen u Podgorici, a brojevi Agencije su isključeni. Pre nekoliko godina je u tim prostorijama došlo do velikog incidenta kada je pod potpuno nepoznatim i nerasvetljenim okolnostima aktivirana “zolja”, i tada je jedan pripadnik agencije teško povređen.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s