Skoro tri godine od tragične smrti Jovane Mazalice (21) iz Pljevalja, Vrhovno državno tužilaštvo će proveriti sve okolnosti pod kojima je stradala devojka. Zvanični uviđaj posle njene smrti ukazivao je na to da je u pitanju samoubistvo, jer je njeno telo pronađeno na improvizovanim vešalima u krugu vojnog logora u Pljevljima. Kada je naišao stražar i skinuo devojku, ona je bila još živa. Međutim, ubrzo je preminula, a gradom su krenule glasine da je Jovanu navodno ubio jedan policajac iz Pljevalja, koji je sa njom bio u emotivnoj vezi.

Sumnju u smrt svoje mezimice izrazila je porodica Jovane Mazalice, koja se i obratila tužilaštvu. Sumnju je iznela i jedna nevladina organizacija koja je takođe pisala tužiocima u Bijelom Polju, ali je sve do sada bilo samo mrtvo slovo na papiru.

Kako je navedeno u dopisu, Jovana je u nekoliko navrata bila na udaru policajaca iz Pljevalja. Oni su su je jednom prilikom čak naterali da se gola skine u prostoriji u kojoj je pretresana posle brutalnog hapšenja u centru grada.

Prema verziji koja kola Pljevljima, policajac V. D. je obesio nesrećnu devojku.

– Tužilaštvo će proveriti da li se u ovom slučaju radi o ubistvu ili samoubistvu, te da li sa tim događajem ima veze službenik Centra bezbednosti Pljevlja – saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva