Nastavlja se pad cena nekretnina u Crnoj Gori

Pad cena stanova na crnogorskom primorju i u Podgorici nastaviće se, ocenio je Milovan Novaković, šef kancelarije Colliers Internationala za Crnu Goru.

crna gora ulcinj

„Iako se očekuje ulazak novih banaka i smanjenje kamatnih stopa, kao i akcija poput programa 1000%2B, u narednih godinu možemo očekivati blagi pad cena stanova u Podgorici. Na najatraktivnijim lokacijama u glavnom gradu očekujemo isti nivo, dok će cene padati na najatraktivnijim lokacijama na primorju, jer se broj potencijalnih kupaca „drugih domova” iz Rusije i bivšeg SSSR-a smanjio”, rekao je Novaković u intervjuu za Pobjedu.

Prema njegovim rečima, na crnogorsko tržište nekretnina negativno će se odraziti recesija u koju su upale ekonomije Rusije, a posebno Ukrajine, kao i usled promene politike prema ovom regionu.

„Sa druge strane, možemo očekivati blagi porast interesovanja sa zapadnoevropskih tržišta, posebno Velike Britanije, čija je ekonomija u proteklom periodu ojačala i beleži se veća aktivnost potencijalnih kupaca „drugih domova””,objasnio je Novaković.

Na pitanje zašto padaju cene stanova Novaković je odgovorio da je to zbog toga što je veća ponuda od potražnje, loša makroekonomske situacije, koja direktno utiče na realni sektor i otežava domicilnom stanovništvu rešavanje stambenog pitanja, uprkos realne potrebe za tim.

„Sa druge strane opreznost banaka, poučenih ranijim iskustvima, kao i manji broj bonitetnih klijenata i projekata otežava odobravanje stambenih kredita”, smatra on

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s