Milogorci i dalje masovno beže u EU!

Za manje od mesec dana Crnu Goru je napustilo 1.100 građana, tvrde u nevladinoj organizaciji Euromost, a prenose podgoričke “Vijesti”.

Crnogorci beže u Evropsku uniju, ali bukvalno: Za mesec dana zemlju napustilo 1.100 građana

Kako se navodi u saopštenju te NVO, od početka godine do danas je 4.600 građana napustilo Crnu Goru i uputilo se prema državama EU.

– Euromost je sa svojim aktivistima i ove nedelje propratio odlazak naših građana sa autobusima, gde smo evidentirali manji broj građana koji je otputovao prema državama EU naspram prošle nedelje, tako da smo u sredu evidentirali samo jedan autobus i jedan kombi koji je iz pravca Bijelog Polja došao prazan i u Rožajama preuzeo pet porodica ili oko 20 građana i odvezao ih prema Novom Pazaru i dalje prema državama EU.

Iz Euromosta navode da su u sredu evidentirali u popodnevnim časovima autobus koji je bio poluprazan, te da ne znaju da li sada građane primaju na drugim mestima zbog velike medijske pažnje. Tvrde da su ih vozači molili da ih ne fotografišu jer se putnici ljute.

– U subotu smo od 4 do 5.30 časova evidentirali tri puna autobusa sa porodicama, što je manji broj autobusa naspram prošle subote, gde smo primetili da nema autobusa koji su bili prošle subote, što govori da je moguće da je ove nedelje smanjen broj odlaska građana sa severa Crne Gore prema državama EU.

Iz Euromosta dodaju da pokušavaju da dođu i do zvaničnih podataka koliko se građana Crne Gore prijavilo za azil u ovoj godini.

– Zbog čega smo se obratili nemačkoj ambasadi u Podgorici, gde nismo dobili odgovor, takođe delegacije EU u Podgorici, gde su nam odgovorili da je taj broj povećan, ali nam takođe nisu prosledili njihov broj. Očekivali smo da će predstavnici Vlade Crne Gore izaći sa njihovim zvaničnim podacima, gde isti i dalje ne objavljuju njihove zvanične podatke, sem izjava njihovih predstavnika da se ne slažu sa podacima NVO. Prema nezvaničnim informacijama iz prihvatnih centara za azil koje smo dobili od naših građana taj je broj veliki, zbog čega planiramo ako uspemo da obezbedimo sredstva da dva naša predstavnika obiđu prihvatne centre za azilante u Nemačkoj, u gradovima Hanover, Goslar i Braunšvajg gde bi razgovarali sa nadležnim u tim prihvatnim centrima za azil.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: