RADIO-Televizija Crne Gore nije zvanično obaveštena o poništenju glasova crnogorskog žirija u finalu “Evrosonga” u Beču, saopšteno je iz te medijske kuće. Direktor RTCG Rade Vojvodić traži što hitniji odgovor zvaničnika takmičenja i izvinjenje zbog doživljenih “neprijatnosti”.

– Još nemamo ni zvaničnu, ni nezvaničnu informaciju o razlozima ovakve odluke koju doživljavamo kao svojevrstan pritisak na našu zemlju i predstavnika na “Evrosongu” – rekao je Vojvodić. – U pitanju je kontinuitet pritisaka, koji je započeo razgovorom generalnog sekretara referentne grupe ESC sa našim šefom delegacije i optužbom o navodnom dogovaranju poena sa drugim delegacijama, o čemu je naš predstavnik zvanično i obavestio izvršnog producenta ESC Jan Ola Sanda i zatražio njegovu zaštitu.

Poništeni su i glasovi žirija iz Makedonije, tako da su bodovi iz obe zemlje dodeljeni isključivo na osnovu glasova publike.

Predstavnik Crne Gore Nenad Knežević Knez s pesmom “Adio” osvojio je 13. mesto. To je najbolji plasman ove zemlje od kada se samostalno takmiči na “Evrosongu”. Ali, to je bilo u senci skandala sa glasovima u finalu najvećeg evropskog muzičkog takmičenja.