Tužilac: Policija još nije saopštila ko je Džomića vratio sa granice u februaru

Iz kabineta crnogorskog vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića saopšteno je da nikšićka policija još nije dostavila tražena obaveštenja tužilaštvu u Nikšiću ko je u februaru vratio sa granice sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske Velibora Džomića.

Nakon što policija dostavi ova obaveštenja, tužilaštvo će blagovremeno doneti odluku u ovom predmetu.
Kako se precizira, nikšićka policija još nije odgovorila na pitanje ko je policajac koji je 16. februara zabranio svešteniku Džomiću da uđe u Crnu Goru.

U tom postupku uzete su izjave od Džomićevog advokata Zorana Piperovića, bivšeg šefa Granične policije Veska Vukadinovića i nekoliko svedoka. Izjave su dali i sveštenici koji su 16. februara bili sa Džomićem na graničnom prelazu Vraćenovići.
Iz nikšićke policije oglušili su se i o pitanje tužioca – na osnovu kog akta je Džomić vraćen sa granice.
Džomićev advokat Zoran Piperović zbog toga je podneo krivičnu prijavu protiv više službenika MUP-a, optužujući ih za zloupotrebu službenog položaja i nepoštovanja odluke Upravnog suda, koji je ranije odobrio svešteniku da privremeno, do okončanja postupka, boravi u Crnoj Gori.
On tvrdi da policija ne zna šta će da dostavi tužilaštvu i dodaje da bi tužilaštvo trebalo insistirati da policija odmah sasluša službenika koji je preneo Džomiću naređenje od izvesnog komandira.
“Taj policajac će morati da kaže ime komandira. Ako kaže da je zaboravio, onda je jedino on krivično odgovoran i to bi bio dokaz da živimo u zemlji gde svaki policajac može da zabrani ulazak u Crnu Goru, čak i ako taj neko ima sudsku odluku”, rekao je Piperović.
Džomić je rekao da ga još niko iz policije nije kontaktirao u vezi sa krivičnom prijavom.
“Znam da su pozivani svedoci, a pozivu se odazvao i advokat Piperović. Pozvani su svi osim mene kao oštećenog”, kazao je Džomić.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s