Milo Đukanović: Bio je planiran atentat na Amfilohija

Milo Đukanović: Bio je planiran atentat na Amfilohija

Premijer Milo Đukanović je danas u Skupštini Crne Gore rekao je danas da je pre referenduma o državnoj nezavisnosti Crne Gore bio planiran atentat na mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Đukanović je kazao da su to znale službe bezbednosti uoči referenduma 2006. godine i da su, po poverljivim podacima tih službi, atentat planirali protivnici crnogorske nezavisnosti da bi “pojačali tvrdnju o nepouzdanoj bezbednosti” Crne Gore i o “navodnoj beskrupuloznoj vlasti”.

“Imali smo bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbednosti Crne Gore i navodnoj beskrupuloznosti vlasti”, rekao je Đukanović u Skupštini tokom redovnog “Premijerskog sata”.

On je to saopštio odgovarajući na pitanje poslanika o ubistvu urednika podgoričkog “Dana”, Duška Jovanovića pre jedanaest godina, ispred redakcije tog lista u Podgorici.

Premijer je kazao da nalogodavce ubistva Jovanovića treba tražiti na adresama koje su njegov list “zloupotrebljavale” protiv Crne Gore, te da taj zločin “nema nikakve veze” s crnogorskim državnim organima.

Ubistvo Jovanovića na današnji dan pre 11 godina nije još rasvetljeno. Zbog saizvršilaštva u tom zločinu na 18 godina je osuđen Damir Mandić, ali je presuda ukinuta, te mu se ponovo sudi u Podgorici.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s