U prestonici turizma sprečena je još jedna od surovih likvidacija. Policija je uhapsila dvojicu muškaraca, koji su navodno pripremali likvidaciju kontroverznog biznismena Budvanina Gorana Đuričkovića.

On je kum ubijenog biznismena iz Budve Saše Markovića, nekadašnjeg poslanika i funkcionera Liberalnog saveza Crne Gore, koji je surovo likvidiran u budvanskom naselju Vještice, nadomak kuće, 17. aprila.

Jedan od uhapšenih je srpski državljanin sa pasošem Južnoafričke Republike na ime Gregori Stajls. Kod njega su pronađena još dva lažna pasoša, dok je drugi uhapšeni Aleksandar Marković iz Podgorice.

Policija je banula u kuću u Budvi u kojoj je bio smešten državljanin Srbije, pošto je tandem prethodno nekoliko dana bio pod prismotrom. Crnogorac je uhapšen nedaleko odatle.

KOTORANIN
POLICIJA zbog sumnje da je umešan u likvidaciju Saše Markovića, traži Kotoranina B. D. On se trenutno nalazi u Španiji, odakle je doputovao u Crnu Goru nekoliko dana pre ubistva bivšeg poslanika, a poslednji put je primećen dva dana pre toga. Potom je ugašen i njegov mobilni telefon…

Crnogorska policija nije se juče izjašnjavala o ovom hapšenju, ali se saznaje da je prilikom pretresa kuće u kojoj su uhapšeni pronađeno oružje.

Da li ovo hapšenje i planirana nova likvidacija ima veze sa ubistvom Markovića znaće se ubrzo, mada je bilo izjava zvaničnika crnogorske policije da ima velikih pomaka u istrazi, ali je naglašeno da se to mora potkrepiti čvrstim dokazima.

Ovo hapšenje i planirana likvidacija dovode se u policijskim krugovima u vezu sa nestankom oko 300 kilograma kokaina u Valensiji prošle godine, kada je počeo obračun međunarodnih narko-kartela, u kome je bilo umešanih i žrtava i profesionalnih ubica iz Ukrajine, Španije, Srbije i Crne Gore.