Predsednik Matice crnogorske: Rehabilitaciji Mihailovića priprema za rehabilitaciju novih “vitezova”

Predsednik Matice crnogorske (MC) Dragan Radulović ocenio je da je rehabilitacija četničkog komandanta i kvislinga Dragoljuba Mihailovića samo priprema za rehabilitaciju “srpskih vitezova” iz ratova na prostoru bivše Jugoslavije 90-ih godina prošlog veka.

Radulović je, u intervjuu na podgoričkoj Televiziji “Atlas,rekao da je “ozbiljan problem” šta sa žrtvama četničkih pokolja posle odluke suda u Beogradu da sudski postupak protiv Mihailovića proglasi pravno nevažećim.

Govoreći o odnosu Srpske pravoslavne crkve i kulturnih institucija u Srbiji prema nacionalnom i državnom identitetu Crne Gore, Radulović je rekao da već 150 godina postoji negiranje Crne Gore i Crnogoraca, i da je i danas tako, ali da je veći problem to što u samoj Crnoj Gori ima ne malo onih koji osporavaju i državu i crnogorsku naciju.

On je kazao da je crnogorska vlast, nakon referenduma o nezavisnosti, mogla više da učini na suzbijanju prostora delovanja protiv interesa države. U tom kontekstu je pomenuo pitanje “skalamerije” (metalne crkvice) na plani Rumija kod Bara, koju je ranije postavila Srpska pravoslavna crkva.

“Za 50 godina će kazati da je crkvu na tom mestu postavio Sveti Sava, da je sletela s neba”, dodao je Radulović, navodeći da mu se nimalo ne sviđa “feudalizam” koji postoji u odnosima države i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, i kod nekih drugih naroda postoji osporavanje Crne Gore, a posebno njene istorije.

“U naše protivnike uvek možemo imati puno poverenje”, rekao je Radulović.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s