CRNOGORSKI OPERATERI NE ŽELE JEFTINIJI ROMING

Crnogorski operateri ne žele jeftiniji roming

Sva tri mobilna operatera u Crnoj Gori, Telekom, Telenor i M:tel, žalili su se Upravnom sudu na odluku Agencije za telekomunikacije i poštansku delatnost (EKIP), kojom je predviđeno snižavanje cena rominga od 30. juna ove godine, saopštio je direktor EKIP-a, Zoran Sekulić.

“Telenor i Telekom tražili su odlaganje odluke, ali EKIP to nije dozvolio, Telekomova žalba Upravnom sudu je odbijena, dok se na ostale istovetne žalbe još čeka sudska odluka”, rekao je Sekulić za list Dan.

Odluka o snižavanju cena rominga doneta je u martu, kada je i potpisan sporazum između Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije. Sekulić je naglasio da se nijedan operater u zemljama potpisnicima nije žalio Upravnim sudovima na ovu odluku.

“Maksimalne maloprodajne cene usluga rominga bez PDV-a, koje stupaju na snagu 30. juna 2015, odnose se na maloprodajne cene odlaznog poziva i iznosiće 29 centi po minutu, što predstavlja smanjenje od 50 odsto u odnosu na važeću prosečnu cenu, dok će cena dolaznog poziva iznositi osam centi po minutu, i biće manja 70 odsto, precizirao je Sekulić.

Cena SMS poruke iznosiće devet centi, što predstavlja smanjenje od oko 50 odsto u odnosu na važeću cenu. Maloprodajna cena za usluge prenosa podataka iznosiće 70 centi po megabajtu, što je 70 odsto manje.

Govoreći o odluci operatera da dupliraju minimalne cene elektronske dopune (sa jednog na dva evra), uprkos protivljenju EKIP-a, Sekulić je kazao da mogućnost za vraćanje stare cene zavisi od suda.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: