Kalabrijska mafija stacionirana i u Crnoj Gori?

U međunarodnoj akciji uhapšene su 34 osobe i konfiskovano 4 tone čistog kokaina, a među saradnicima kalabrijske mafije bile su i osobe bazirane u Crnoj Gori.

Foto: Gettyimages

Italijanski mediji pišu da je operacija Santa Fe rezultat saradnje između američke DEA, italijanske finansijske policije i španske civilne garde.

U italijanskim regijama Lacio i Kalabrija, u toj istrazi oduzeta je i imovina vredna pet miliona evra.

Prema navodima italijanskih medija, u istrazi su praćena kretanja švercera droge u Brazilu, Argentini, Dominikanskoj Republici, Kolumbiji, Španiji i Crnoj Gori.

“Radi se o državama u kojima su bazirani glavni predstavnici kalabrijske mafije i njihovi saradnici, prenosi “Republika”.

Organizatori šverca su sa jedne strane predstavnici FARC-a, s druge klanovi kalabrijske mafije Alvaro, Pesce, Coluccio-Aquino.

Kalabrijski šverceri ujedinili su snage da bi postigli niže cene, ali i da bi podelili rizik koji pojedinačne porodice ne bi mogle same da snose. Ključna osoba u istrazi je Đuzepe Alvaro, koji je uhapšen u Toskani.

U ovoj istrazi otkrivena je, između ostalog, i jedrilica “Pandora Lys”, koja je u noći između 25. i 26. avgusta puna kokaina zaustavljena dok se kretala ka Kalabriji.

Tada je otkriveno 856 kilograma kokaina namenjenog evropskom tržištu, a uhapšene su tri osobe. Prošle godine je u istoj istrazi oduzeto još 725 kilograma kokaina namenjenog kalabrijskoj mafiji, koja je takođe prenošena barkom.

Osim toga, otkrivene su i brojne manje pošiljke u teretnim kontejnerima koji su stizali u luku Đoja Tauro u Kalabriji, dostižući ukupnu količinu od četiri tone.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s