Medojević: Idemo na proteste, ali nećemo vlast sa ulice

Funkcioner opozicione koalicije Demokratski front (DF) Nebojša Medojević poručio je danas da taj savez Nove srpske demokratije (NSD) i Pokreta za promjene (PzP) ne traži vlast “sa ulice”, ali da će od septembra početi sa uličnim protestima koji će trajati do smene sadašnje vlasti u Crnoj Gori.

Medojević, koji je predsednik PzP, rekao je da je cilj protesta formiranje prelazne vlade koja bi za godinu dana organizovala parlamentarne izbore.

“Protesti su jedini put do prelazne vlade. Izbori ne dolaze u obzir”, rekao je Medojević, koji zajedno sa liderom NSD Andrijom Mandićem odavno uporno insistira na uličnim protestima radi smenjivanja sadašnje crnogorske vlasti.

Medojević je najavio “vrlo precizne političke zahteve” za proteste, a pored “pada vlade Mila Đukanovića”, on je naveo “izborne reforme, čišćenje biračkih spiskova, regulisanje pitanja državljanstva i prebivališta i kontrolu službu bezbednosti”.

Ostali deo opozicije u Crnoj Gori ima rezerve prema ideji uličnih protesta, iako opozicija u celini radi na ubrzanoj smeni državne vlasti, ali je u vezi sa tim prilično podeljena.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: