Milo Đukanović izdao Dedeića

To što je Kongres Demokratske partije socijalista najavio da će se boriti za pomirenja pravoslavnih vernika i stvaranja jedinstvene pravoslavne crkve u Crnoj Gori pristalice takozvane Crnogorske pravoslavne crkve, na čelu sa samozvanim mitropolitom Mihailom, odnosno Mirašem Dedeićem, doživele su kao novi dokaz izdaje vladajuće partije i njenog lidera Mila Đukanovića!

Milov DPS će se boriti za stvaranje jedinstvene pravoslavne crkve u Crnoj Gori

Sada je jasno da se vladajuća partija neće mešati u verska pitanja i osećanja građana, odnosno uređivati odnose među verskim zajednicama niti dekretima usmeravati ljude i “učiti” ih gde će se i kako moliti Bogu.

Svetozar Marović, predsednik Političkog saveta DPS-a, rekao je da ova strana ne želi da partijskim programima uređuje pitanje crkve u Crnoj Gori.

– Mi ne želimo da kreiramo i organizujemo bilo koju veroispovest. Lično, voleo bih da crkve spajaju ljude, a ne da ih dele. Želeli smo, međutim, da programski istaknemo da nam je veoma stalo da se ljudi po svim pitanjima, pa i verskim, naročito oni koji se osećaju kao pravoslavci, pokušavaju razumeti, približiti i udružiti u nečemu što jeste stabilnost i demokratski prosperitet i napredak Crne Gore – rekao je Marović.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: