Bez jeftinijeg rominga u Crnoj Gori?

Veće Upravnog suda Crne Gore, kojim je predsedavala sudija Bisera Bukvić, ukinulo je odluku o snižavanju cena rominga u Crnoj Gori.

Reč je o međudržavnom sporazumu koji je trebalo da stupi na snagu 30. juna, a po kojem je trebalo da budu snižene cene rominga u Crnoj Gori, BiH, Srbiji i Makedoniji za građane tih zemalja, piše Pobjeda.

Po tužbi koju su podneli Telekom i Telenor, Veće Upravnog suda ocenilo je da je primena te uredbe neprihvatljiva za Crnu Goru iz dva razloga.

Prvi je što je direktiva EU obavezujuća samo za članice Unije, a drugi što međudržavni sporazum nije ratifikovan, pa uredba ne može da se primeni.

Kako je za Pobjedu izjavio direktor Agencije za elektronske komunikacije, Zoran Sekulić, problem je u tome što su u zemljama potpisnicama na snazi odluke njihovih regulatornih tela o snižavanju cena rominga, “pa će naši građani imati te pogodnosti kad otputuju, ali ne i oni koji budu dolazili u Crnu Goru”, rekao je Sekulić.

“Značajno je istaći da operatori iz Crne Gore imaju popuste po ugovoru o romingu s mrežama operatora, u istom vlasništvu, u zemljama potpisnicama sporazuma, koje su približne cenama, propisanim odlukom Agencije za elektronske komunikacije. To može da se okvalifikuje kao antikonkurentsko ponašanje i tu će Agencija pokušati da nađe razloge za rešenje ovog pravnog apsurda”, naglasio je Sekulić.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: