Đukan Gora: Ko ne plati boravišnu taksu, plaća kaznu 300 evra!

Svi turisti iz Srbije koji ove godine žele da letuju u Crnoj Gori, moraće da pribave potvrdu o prijavi boravka ili će pri povratku u Srbiju platiti kaznu od čak 300 evra.

Evro Evri Novac Plaćanje

Ko u Crnoj Gori ne plati boravišnu taksu platiće kaznu od 300 evra 

Boravišnu taksu, evro po danu, plaćaju svi turisti, a dokaz da su boravišnu taksu i platili moraju imati na granici pri izlasku iz Crne Gore, a ovu obavezu imaju i Crnogorci sa srpskim državljanstvom.

Ovo su posledice pooštrene primene Zakona o boravišnoj taksi, piše “Kurir”. Pomoćnica crnogorskog ministra turizma Olivera Brajović kaže da obaveza prijave boravka postoji 50 godina, ali da je građani nisu poštovali.

– Sada je sistem elektronski povezan i bolje se kontroliše ko ulazi u zemlju i izlazi iz nje. Turisti koji borave u Crnoj Gori makar i jednu noć moraju da imaju prijavljen boravak u policiji ili u lokalnoj turističkoj organizaciji i da plate boravišnu taksu. Taksu su oslobođeni samo oni koji su u gostima kod roditelja, ali i oni moraju biti prijavljeni, kaže Brajovićeva, dodajući da boravak u Crnoj Gori moraju da prijave i oni koji tamo imaju imovinu, ali ne i stalni boravak.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s