PUKLA SEZONA: Srbi neće više da letuju u Crnoj Gori

Samo dva odsto srpskih turista odlučuje se za Crnogorsko primorje, gde je preskupo naspram Grčke i Turske, za kojima vlada prava pomama

Crna Gora, Srbi, turisti, more, letovanje, sezona, foto arhiva kurira jelena obr
Prazne ležaljke… Plaža u Crnoj Gori

Interesovanje Srba za letovanje u Crnoj Gori je slab, a kako stvari stoje, situaciju neće popraviti ni kriza u Tunisu.

Srpski turisti koji odustaju od puta u afričku zemlju, u kojoj je proglašeno vanredno stanje nakon terorističkog napada, sada hrle u Grčku i Tursku, dok se svega dva odsto odlučuje za Crnogorsko primorje.

Veliki popusti

Da potražnja za Tunisom opada, potvrdio nam je i Nikola Lukić, ambasador Srbije u toj zemlji, rekavši da je u petak sletelo svega 25 Srba, dok je 119 otišlo.
– Hoteli su poluprazni, turista je sve manje. Ostaje da vidimo da li će naši građani doći doći sledećeg petka i koliko njih, ali reklo bi se da odustaju od ove destinacije.

U turističkim agencijama takođe povlače ponude za severnu Afriku, ali to neće pomoći Crnoj Gori da spase sezonu.
Interesovanje za Crnu Goru je slabo. Naši turisti više vole aranžmane u Turskoj i Grčkoj, u kojima, recimo, dobiju besplatan smeštaj za drugo dete ili 50 odsto popusta, dok u Crnoj Gori uglavnom moraju da plate punu cenu. Takođe, turisti vole ol inkluziv uslugu kakvu dobijaju u Grčkoj i Turskoj. Plate je, dobiju pun komfor i više ni o čemu ne moraju da razmišljaju i brinu do kraja letovanja – kaže Mirjana Radojević, iz turističke agencije „Big blu“.

Ovde im je raj... Grčka u srcu srpkim turistima
Ovde im je raj… Grčka u srcu srpkim turistima

Na jaku konkurenciju Grčke i Turske i slabo interesovanje srpskih turista za Crnogorsko primorje nedavno je upozorio i Dragan Purko Ivančević, predsednik odbora za turizam Privredne komore Crne Gore.
– Tržište regiona je veoma interesantno, ali turistički radnici Crne Gore moraju konačno da shvate da niko više neće doći na letovanje u Crnu Goru zato što voli Crnu Goru. Moramo se za to tržište boriti jedinim mogućim načinom, a to je da za najbolju cenu obezbedimo najkvalitetnije letovanje i tako pobedimo konkurenciju.

Navikli na Egejsko more

Saša Zarić iz turističke agencije „Ponte“ kaže da treba očekivati da se ljubitelji Tunisa okrenu najviše grčkim i turskim destinacijama.
– Ipak, broj srpskih turista koji letuju u Tunisu nije toliko veliki da bi bilo koja druga destinacija mogla ozbiljno da profitira njihovim dolaskom. Grčka je tražena isto kao i svake godine. Kriza u Grčkoj nije uticala da se srpski turisti predomisle u vezi sa letovanjem na toj destinaciji.

  1. #1 by ВИЗАНТИОН on 19. kolovoza 2015. - 13:24

    Ја сам Црногорац и живим у Београду и немам заиста никаву жељу да љетујем у Црној Гори …Волим да дођем ,обиђем фамилију и пријатеље али туризам на црногорски начин ме не привлачи !
    Ко је једном био у Грчкој није више пожелио Црну Гору! Ситуација се тако развија да ће из Србије у Црној Гори убудуће љетовати само они који имају куће и станове на ЦГ Приморју и мало ко други !
    Срећна вам независност браћо и пут у НАТО !

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: