Sjutra presuda Darku Šariću

Specijalni sud u Beogradu izreći će sjutra presudu Darku Šariću i ostalim optuženima za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, nakon višegodišnjeg suđenja.

darko-saric

To će biti prvostepena presuda na koju će nezadovoljne strane moći da ulože žalbu Apelacionom sudu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči predložilo Specijalnom sudu da Šarića i ostale osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 30 do 40 godina zatvora, dok je Šarić tvrdio da nema dokaza da je organizator šverca kokaina i da su optužbe volja bivših vlasti.

Tužilaštvo smatra da za optužene nema olakšavajućih okolnosti, dok je otežavajućih mnogo, jer su sve “radili sa direktnim umišljajem a pobude su bile isljkučivo sticanje enormne finansijske koristi.

Proces koji se vodio po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, od kojih je još njih 14 u bjekstvu, počeo je u oktobru 2009. godine hapšenjem prvih osumnjičenih i zaplenom oko dvije tone kokaina u Urugvaju, a kasnije je više puta proširen.

Na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su, osim Šarića, još devet optuženih, drugih devet je zaključilo sporazum o priznanju krivice, a trojica su dobila status svjedoka saradnika, prenosi Tanjug.

U aprilu 2013. u Specijalnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s