Haradinaj preti,ne priznaje granicu sa Crnom Gorom

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, zatražio je od najviših institucija da se zaustavi obeležavanje priznate granične linije sa Crnom Gorom, “ili će u suprotnom narod to učiniti”.

Kosovo

“Zaustavite se, grešite. Zaustavite se ili će vas narod zaustaviti, bolje se sami zaustavite. Moja je poruka vrlo prosta. Ako oni žele da vide situaciju, da vide istinu, neka dođu na lice mesta, sa mnom ili bez mene, da se uvere u istinu”, poručio je Haradinaj ;predsednici Kosova, Atifeti Jahjaga, premijeru Isa Mustafi, prvom zameniku premijera i ministru spoljnih poslova Hašimu Tačiju poručio da zaustave proces obeležavanja granice sa Crnom Gorom.

Vlada Kosova usvojila je na dva dana Izveštaj o graničnoj liniji sa Crnom Gorom Državne komisije za razgraničenje, u kojem je u potpunosti poštovana granica utvrđena Ustavom iz 1974. godine.

“Obeležavanje granične linije sa Crnom Gorom je u punoj saglasnosti sa graničnom linijom prema Ustavu iz 1974. godine, planom Martija Ahtisarija i Ustavom Kosova”, navedeno je na sednici Vlade.

Predsednik Komisije za obeležavanje i održavanje granične linije Kosova i Crne Gore Murat Meha rekao je da je granica utvrđena na osnovu tadašnje dokumentacije Skupštine Pokrajine Kosova, Pokrajinske direkcije za geodeziju, Direkcije geodezije Srbije i drugih dokumenata.

“Komisija pod punom odgovornošću dokumentuje da teritorija Republike Kosovo nije promenjena ni za jedan kvadratni centimetar”, rekao je on predstavljajući izveštaj o svom radu.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s