Crna Gora traži proveru računa Svetozara Marovića

Crna Gora traži proveru računa Svetozara Marovića

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala zatražilo je od švajcarske banke HSBC proveru navodnog računa porodice visokog funkcionera Demokratske partije socijalsita (DPS) Svetozara Marovića, preneli su danas podgorički mediji.

Provera računa zatražena je, kako se navodi, u okviru istrage povodom hapšenja grupe sadašnjih i bivših funkcionera opštine Budva, zbog sumnji da su zloupotrebom službenog položaja, u vezi sa prometom nekretnina, oštetili opštinski budžet za oko 10 miliona evra.

U grupi uhapšenih bila je i ćerka Svetozara Marovića Milena Marović Bogdanović, ali je ona puštena da se brani sa slobode. U istoj grupi je i brat Marovića Dragan Marović koji je zadržan u pritvoru.

Crnogorski mediji su ranije pisali da porodica Marović kod pomenute švajcarske banke ima račun, sa iznosom od 3,8 miliona dolara.

Iznos je navodno otvoren na ime supruge Svetozara Marovića Đorđine Marović.

Nakon medijskih navoda, crnogorsko Državno tužilaštvo je zatražilo proveru kod švajcarske banke, ali još nije dobilo odgovor. Svetozar Marović je ranije demantovao medijske navode o njegovom novcu.

U crnogorskoj medijskoj i široj javnosti vlada uverenje da Svetozar Marović ne može izbeći saslušanje pred istražnim organima, zbog tvrdnji o novcu njegove porodice, kao i zbog budvanskih afera.

Svetozar Marović je već četvrt veka u samom vrhu crnogorske vlasti, a jedno vreme bio je i na funkciji predsednika Državne zajednice Srbija i Crna Gora. Marović je sada predsednik Političkog saveta vladajuće DPS.

I pre takozvane antibirokratske revolucije, Svetozar Marović je bio na političkim funkcijama. U Budvi je bio predsednik Izvršnog odbora opštine, a nekoliko godina je bio i predsednik Saveza socijalističke omladine Crne Gore.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s