“Glume propise, ulaz naplaćuju na mostu”

U Crnoj Gori, most na Đurđevića Tari, koji je britanski Tajms svrstao među deset znamenitosti koje turisti ne bi trebalo da zaobiđu, počeo je da se kruni.

Foto: Thinkstock.com

“Za održavanje i rekonstrukciju mosta nadležna je Direkcija za saobraćaj“ rekli su iz Nacionalnog parka Durmitor.

Iz Direkcije za saobraćaj su saopštili da je “konstrukcija mosta u sjajnom stanju“ i da je pohaban samo gornji sloj asfalta.

“Do kraja godine biće završena sanacija mosta. Osim presvlačenja asfaltom, neophodno je sanirati betonske delove ograde i ofarbati metalne delove“, kazali su iz Direkcije.

Na pitanje zašto Nacionalni parkovi naplaćuju ulaznice na mostu na Đurđevića Tari, iz Direkcije za saobraćaj su rekli da je to nelegalno.

Naplata ulaznica na mostu se može objasniti jedino izigravanjem propisa.Naime, oni bi trebalo da podignu rampe i instaliraju naplatne kućice na ulazu u Nacionalni park, a za to im treba saglasnost Ministarstva turizma i uređenja prostora, koju očigledno nemaju“, smatraju u Direkciji.

Radi se, naime, o tome da službenik Nacionalnih parkova naplaćuje ulaznice od tri evra na samom mostu, a umesto rampe i naplatne kućice postavio je automobil u kom je i fiskalna kasa.

“Od prihoda od ulaznica značajan deo se ulaže u aktivnosti Službe zaštite i Službe za održavanje ambijentalne higijene i infrastrukture“, saopštili su iz PR službe Nacionalnih parkova.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: