ZNANSTVENICI PRVI PUT TOČNO IZRAČUNALI OPTIMALNU VELIČINU PENISA 

Kad se radi o veličini penisa, veće nije nužno i bolje. Prema novom istraživanju, prosječna žena koja nije u vezi preferira penis koji je ‘samo malo veći od prosjeka’, prenosi Huffington Post.

Istovremeno, žene u dugotrajnim vezama nisu nimalo opterećene dužinom i obujmom partnerovog penisa. Istraživanje koje su proveli znanstvenici sa sveučilišta u Kaliforniji i Novom Meksiku zamolili su 75 žena da pogledaju 33 isprintana 3D modela penisa različitih veličina. Trebale su odabrati penis idealan za zabavu za jednu noć i onaj koji bi bio idealan kod dugotrajnog partnera.

Studija objavljena pak u magazinu PLOS One donijela je rezultate jednog drugog ispitivanja provedenog na 200 muškaraca, od kojih je čak 68,3 posto reklo da je veličina itekako važna.

‘Preferencije žena u pogledu veličine penisa utječu na muškarčev osjećaj samopouzdanja vezan uz vlastito tijelo i može imati implikacije na njegovo seksualnozdravlje’, dodaje posljednja studija.

‘Istraživanja ženskih želja vezanih uz veličinu penisa obično su se temeljila na ocjenjivanjima slika penisa koji nisu bili u stanju erekcije. Ova studija je po prvi puta ženama omogućila ocjenjivanje 3D modela i ispitivala njihove želje s obzirom na različit kontekst veze.’

Za neobavezan susret žene su se odlučile za prosječnu dužinu penisa od 16,3 centimetra i obujma 12,7 centimetra.

Kad je riječ o dugotrajnim vezama, žene bi kod svojeg partnera voljele vidjeti penis od 16 centimetara duljine i obujma 12,2 centimetra.

Žene uključene u ovo ispitivanje također su zamoljene da ispune upitnik vezan za njihove preferencije u pogledu veličine penisa, njihovu seksualnu prošlost i njihov trenutni seksualni život.

U usporedbi sa ženama koje nisu u vezi, više žena u dugotrajnim vezama reklo je da im veličina penisa nije bitna.

‘Žene u dugim vezama više vole male penise zbog tjelesne ugode i zbog toga što izrazita muževnost nije toliko važna kod dugotrajnih partnera’, zaključak je istraživanja.

‘Koliko su žene motivirane samim užitkom također ima veze i s njihovom genitalnom fiziologijom. Veći obujam penisa znači i veće rastezanje vaginalnog otvora koje pak dovodi do jačeg stimuliranja klitorisa. Također, vagina je vrlo gusto ispunjena receptorima osjetljivim na rastezanje vagine’, rekli su znanstvenici.

Ovo nije prva studija koja je pokazala da veličina penisa ženama nije presudna. Istraživanje sveučilišta u Zurichu ustanovila je da je dužina penisa ženama tek šesta na listi stvari koje utječu na seksualni užitak. Istraživanje provedeno na 105 žena pokazalo je i da ne postoji jedna određeni kvaliteta penisa koja bi bila ključna za užitak.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: