Lideri Demoraktskog fronta provode sa građanima 13. noć u antivladinim protestima na bulevaru sv. Petra Cetinjskog, preko puta Skupštine Crne Gore na Nemanjinoj obali u Podgorici. Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene izjavio je da je Vlada Mila Đukanovića izgubila legitimitet i poverenje.

– Pozivam policajce da nam se pridruže u borbi za naša prava jer nema potrebe da obezbeđuju skup, a nalaze se u isto lošoj situaciji kao i ostali građani Crne Gore, rekao je Medojević. – U slučaju da policija primeni silu na građane koji protestuju mirno i bez incidenata svi poslanici Demokratskog fronta braniće slobodnu teritoriju.

U zahtevima DF prosleđenim premijeru, Vladi Crne Gore, predsedniku države i šefu parlamenta traži se formiranje prelazne vlade, koju bi činile sve parlamentarne stranake i koja bi stvorila uslove za održavanje poštenih i demokratskih izbora. Traži se i potpuna implementacija izbornog zakonodavstva, elektronska identifikacija birača, prečišćen birački spisak, kontrola svih državnih resursa i službi bezbednosnih, kao i ravnopravan tretman na Javnom servisu.