PROTEST PODRŠKE ISPRED AMBASADE CRNE GORE: Građani Srbije protiv Milovog batinjanja u Podgorici

Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović, Foto Stefan Jokić/Fonet
Okupljeni su nosili transparente “Dio smo revolucije”, “Milo, izrode” i “Sloboda srpskoj Sparti” i uzvikivali “Gotov je”

 Oko 100 ljudi okupilo se danas ispred ambasade Crne Gore u Beogradu i protestovali protiv nasilje policije nad demonstrantima u Podgorici.

Okupljeni su nosili transparente “Dio smo revolucije”, “Milo, izrode” i “Sloboda srpskoj Sparti” i uzvikivali “Gotov je” i “Milo, lopove”. U ime okupljenih, protestnu notu i peticiju podrške protestu “Sloboda traži ljude” predali su bivši lider Dveri Vladimir Glišić i analitičar Đorđe Vukadinović. Peticiju je potpisala i predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić koja je prisustvovala protestu.

Glišić je kazao da oni moraju da predaju protestnu notu, jer Vlada Srbije prećutno podržava vlast Mila Đukanovića. Vukadinović je kazao da Crna Gora ne može biti slobodna dok se ne oslobodi Srbija i kazao da građani Srbije treba da podrže i da se ugledaju na one koji protestuju u Crnoj Gori tražeći ljudska prava i slobodne izbore.

U Podgorici je sinoć održan protest nekoliko hiljada pristalica opozicije, koje je predvodio Demokratski front, a koji su obeležili incidenti, kada su demonstranti kamenjem, bakljama i suzavcem u spreju gađali policiju ispred zgrade parlamenta Crne Gore. Policija nije reagovala silom, ali je kod skupštine upotrebljen suzavac. Redari organizatora protesta su nastojali da smire demonstrante i sprečavali ih da dođu u direktan kontakt sa policijom.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: