Crna Gora: Protesti opozicije 24. oktobra, nema kontramitinga

Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je da neće organizovati kontramiting u subotu, 24. oktobra, za kada je opozicioni Demokratski front (DF) najavio proteste na kojima će zahtevati formiranje prelazne vlade i raspisivanje izbora.

Portparol DPS-a Časlav Vešović rekao je da nije tačno da će pristalice ove stranke organizovati kontramiting i za širenje ove “dezinformacije” okrivio je DF i njegova nastojanja da, kako je naveo, podgreje atmosferu pred najavljeni protest opozicije.

On je istakao i da se “brzinom svetlosti” šire izmišljotine poput one da je u Crnoj Gori počeo građanski rat i da je predsednik Vlade Milo Đukanović napustio zemlju.

Član Predsedništva DF Milan Knežević rekao je da ovaj crnogorski opozicioni savez masovnim protestom u subotu želi da dodatno izvrši pritisak na Vladu i premijera Mila Đukanovića da podnesu ostavku.

Knežević je navode da proteste u Crnoj Gori podržavaju Srbija i Rusija nazvao “ozbiljnim glupostima”.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, koji je i jedan od funkcionera DF, danas je o protestima u Crnoj Gori govorio u Briselu na konferenciji koju je u svom sedištu organizovao AECR.

On je naveo da raspisivanje fer i poštenih izbora podržava sve veći broj građana i da takvi izbori predstavljaju mimum civilizacijske zrelosti Crne Gore.

Savet za kontrolu policije: Nije bilo brutalnosti u prekidu protesta DF 

Savet za građansku kontrolu crnogorske policije ocenio je danas da u intervencijama policije tokom uličnih protesta opozicionog Demokratskog fronta (DF) nije bilo brutalnosti i represije.

Savet je ocenio da se može govoriti samo o pojedinačnim slučajevima “problematične primene policijskih ovlašćenja”.

Predsednik Saveta Aleksandar Zeković je novinarima rekao da je stiglo “samo par pritužbi” na ponašanje policije.

Savet je posebnu pažnju posvetio postupanju policije prema novinarima, tokom javnih okupljanja i preporučio policija da se uzdrži od bespotrebnog ograničavanja slobode i kretanja prilikom izveštavanja o javnim okupljanjima.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s