Privid mira u nemirnoj Podgorici

U Crnoj Gori od nedelje uveče vlada mir. Sve se, kako bi rekao David Štrbac, umirilo pa jedva diše od neke silne miline. Mir je ipak prividan jer bi iduća subota mogla biti dan D i za režim Mila Đukanovića ali i za opoziciju koja mu je do tada ostavila rok da se povuče sa vlasti.

Milo na klackalaici: Protesti u Podgorici

Opozicija je već prijavila subotnje okupljanje na Trgu slobode u centru grada i sa nestrpljenjem očekuje šta će biti ukoliko policija zabrani taj skup, a posebno ukoliko se, kako se spekuliše, istog dana okupe i pristalice Đukanovića na kontra mitingu.

A da u vladajućim strukturama nema spokojstva može se zaključiti po oglašavanju Đukanovićevih najodanijih kadrova ali i nekih bivših ministara i funkcionera.

Boro Vučinić, bivši šef tajne policije tvrdi da su protesti pred crnogorskim parlamentom bili praktično zamrli, a da ih je onda, navodno, pobudila Rusija, koja na svaki način želi da zadrži svoj uticaj na Balkanu. On je protestante u Podgorici okvalifikovao kao “izvođače radova” za račun Rusije i pozvao NATO, da se oglasi i opomene Rusiju da se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s