Skupština Crne Gore o protestima Demokratskog fronta

Skupština Crne Gore raspravljaće danas o posledicama uličnog protesta opozicionog Demokratskog fronta (DF) koji je zatražio da do subote sadašnja vlada podnese ostavku i da se formira takozvana prelazna vlada.

Predsednik parlamenta Ranko Krivokapić pozvao je poslanike DF da se vrate u skupštinu i da tu iznose svoje stavove, a ne na ulici. Međutim, malo je verovatno da će to učiniti, jer njihov predstavnik nije učestvovao ni na sednici kolegijuma parlamenta, prošle nedelje.

podgorica crna gora 2

Potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je da neće biti prihvaćen ultimatum DF i da od ostavke vlade nema ništa, jer je takav zahtev nelegitiman. Marković je ocenio da postoji “određeni rizik” od novog okupljanja pristalica DF , koje je zakazano za iduću subotu.

Predsednik Skupštine Crne Gore je ranije kazao da nema potrebe za formiranjem takozvane prelazne vlade, jer kako je objasnio, sadašnja vlada premijera Mila Đukanovića, praktično ima karakter tehničke vlade, pošto u njoj sede dva ministra, bivši članovi Socijaldemokratske partije (SDP), koalicionog partnera Demokratske partije socijalista (DPS), čiju je smenu tražila SDP.

Đukanović je ranije odbio da smeni Vujicu Lazovića i Ivana Brajovića, jer kako je objasnio, to bi bilo nelogično uoči očekivanog poziva Crnoj Gori da uđe u članstvo NATO-a.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s