Crnogorski ministar: Nećemo dozvoliti napad na policiju

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević izjavio je da policija neće primeniti silu na protestu opozicionog Demokratskog fronta (DF), koji je zakazan za noć između subote i nedelje sve dok skup bude u zakonskim okvirima i bez nasilja

Konjević je u intervjuu Televiziji Crne Gore rekao da policija, u situacijama kao što su politički skupovi, radi isto ono što čini kad su građani u nevolji.

On je rekao da se policija ne može hvaliti kada pruža pomoć u slučajevima elementarnih nepogoda, a napadati kada, u interesu građana, štiti mir na političkim protestima.

Konjević je, međutim, ponovio da crnogorska policija neće “više nikad dozvoliti” da bude napadnuta, kao što je to bilo na protestima DF-a 17. i 18. oktobra.

Tada je policija, kako je naveo, primenila minimum svojih ovlašćenja, u nameri da zaštiti javni red i mir. Komentarišući to što je tokom protesta policija privela dvojicu poslanika, Konjević je objasnio da niko, pa ni poslanici ne mogu imati imunitet od sankcija za prekršaje.

Centar bezbednosti Podgorica odobrio je DF-u da svoj protestni skup u Podgorici organizuje u subotu, od 19.00 do “najkasnije” do 6.00 časova u nedelju.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s