Đukanović: Rusija se jasno svrstala protiv politike Crne Gore

Premijer Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da je nemoguće ne primetiti da poruke koje Podgorica dobija iz Rusije, koliko god ih široko i tolerantno želeli tumačiti, predstavljaju jasno svrstavanje Moskve protiv politike Crne Gore.

Milo Đukanović je za Radio televiziju Crne Gore podsetio da je Moskva imala blagonaklon stav prema Crnoj Gori u prošlosti i da su ovo nove pojave koje zabrinjavaju, prenosiTanjug.

Milo Đukanović (arhivska fotografija)

Milo Đukanović

Istakao je i da je nervoza sve veća što se Crna Gora više približava jednom od svojih ciljeva, a to je ulazak u NATO.

Kada je reč o motivima za proteste opozicije u Podgorici, Đukanović je uveren da se oni svode na pokušaj osporavanja državnog suvereniteta Crne Gore i osporavanja crnogorskog statusa nezavisnosti, ali i protiv puta integracije u NATO.

“Očigledno je da oni koji su organizovali proteste žele da smene vlast, suspenduju naša ostvarenja na putu evropske i evroatlantske integracije. Oni to smatraju zlim putem sa kojeg nas treba vratiti. Glavni problem vide u crnogorskoj nezavisnosti. Svojom nezavisnošću Crna Gora je preuzela odgovornost i krenula u kreiranja državnog puta integracije u EU i NATO”, naglasio je Đukanović.

Nakon što bi suspendovali crnogorski put u NATO, istakao je Đukanović, organizatori protesta želeli su da dovedu u pitanje odluku o nezavisnosti da bi zatrli u samom ishodištu problem sa kojim se danas suočavaju.

“Misle da Crna Gora mora da se vrati onim stazama kojima je tumarala u istoriji, nemajući svoje državne interese, već sledeći one drugih, da Crnu Goru još jednom prinesu na žrtvenik brojnije slovenske braće. Ja smatram da bi to bilo samoubistvo Crne Gore”, dodao je crnogorski premijer.

Kada je reč o vođi demonstranata Andriji Mandiću, Đukanović je istakao da je izneo laž da je napustio zemlju.

“U to vreme sam sedeo na sednici Veća nacionalne bezbednosti. Reč je bilo o providnoj neistini koju je lider Demokratskog fronta izneo sa namerom da ostvari određeni cilj, ta medijska bomba eksplodirala je u njegovim rukama. Pokazalo je koliko je ozbiljan čovek”, poručio je premijer Crne Gore.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: