Koštunica i drugari pomažu proteste u Crnoj Gori?!

Živ je Koštunica, (politički) umro nije! Crnogorski premijer Milo Đukanović istakao je u četvrtak da niko od strane državnog rukovodstva Srbije ne radi protiv Crne Gore, ali tvrdi da određeni politički krugovi, oko Vojislava Koštunice, neskriveno pomažu organizovane proteste u Crnoj Gori.

A naravno da je neko iz Srbije kriv za sve: Milo Đukanović

Đukanović je, u izjavi novinarima posle otvaranja ekonomske konferencije u Bečićima, rekao da njegove dosadašnje izjave ne daju razloga za zbunjivanje.

– Precizno sam rekao da su odnosi Srbije i Crne Gore na visokom nivou. Poverenje koje je bilo poljuljano u vremenu borbe za obnovu nezavisnosti, obnovljeno je i učvršćeno. Ubeđen sam da danas od strane državnog rukovodstva niko ne radi protiv Crne Gore, naprotiv, dobro sarađujemo bilateralno i na regionalnom nivou, krčeći put za bržu evropsku i evroatlantsku integraciju – poručio je Đukanović.

On je, međutim, naglasio da postoje određeni politički krugovi iz Srbije koji neskriveno pomažu organizovane proteste u Crnoj Gori protiv aktuelnog rukovodstva.

Crnogorski premijer je kazao da je te krugove jasno i precizno označio i da su oni kontinuitet politike nacionalističkih krugova, okupljenih oko Vojislava Koštunice, koji su činili sve da Crna Gora ne bude nezavisna, a koji su izjavljivali da je nezavinost samo privremeno rešenje.

Mogao bi da kaže, al’ izgleda da neće

Đukanović je kazao da bi mogao nabrojati imena, jer se nisu skrivali i javno su saopštavali svoje stavove kroz medije u Srbji i Crnoj Gori i na taj način, pokazujući pretenziju da upravljaju procesima u Crnoj Gori, pomognu uspostavljanje državne vlasti koja će napraviti reviziju onoga što je državni kurs zemlje poslednjih 15 godina.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: