Budvanski parlament je ekspresno “oslobodio” organe uprave i javna preduzeća kadrova do juče koalicionog SDP. Skupštinska većina, koja je posle bojkota opozicionih partija, ali i SDP, obezbeđena tako što su kvorum dali odbornici “Prave Budve” i nezavisni odbornik Nikola Vukčević (raniji članovi Pozitivne Crne Gore), posao je uradila brzo i bez mnogo priče. Za nepuna dva sata odrađeno je četrdeset tačaka dnevnog reda, gde su razrešeni funkcioneri SDP koje su zamenili kadrovi iz DPS i manjinskih partnera.

SDP kadar je “izleteo” iz upravnih odbora javnih ustanova Muzeji i galerije Budve, Grad teatar, Narodna biblioteka Budve, Mediteranski sportski centar, Komunalno preduzeće, Pogrebne usluge, Parking servis Budve, Mediteran reklame, Vodovod i kanalizacija, Društva za konsalting i inženjering BSP, Akademije znanja…

SO je razrešila dužnosti potpredsednike opštine Ljubomira Filipovića (SDP) i Milana Vučinića (DPS). Njima je, naime, istekao mandat, pošto je dosadašnji predsednik opštine Lazar Rađenović podneo ostavku. Tada već je Filipović, koji je ostao upamćen po tome što se ranije, kao i njegova partija, usprotivio prodaji zaleđa Kraljičine plaže kod rta Dubovica Arapima, jasno kazao da ne želi da bude deo nove vlasti u Budvi, sve do izbora.

Za novog potpredsednika opštine izabrana je Suzana Pribilović.

I dok je na lokalnom nivou izvedena “seča” kadrova iz SDP, pošto je DPS posle političkih potresa u Budvi raskinuo koaliciju, jedan budvanski funkcioner ove partije je – avanzovao. Mihailo Đurović, aktuelni predsednik Opštinskog odbora SDP u Budvi, koji se godinama nalazio na funkciji sekretara Sekretarijata za finansije budvanske opštine, izabran je na mesto direktora Javnog preduzeća “Morsko dobro”, koje gazduje najužim pojasom uz obalu.

Izabrala ga je Vlada Crne Gore, priznajući tako da ovo važno preduzeće i dalje “pripada” SDP Ranka Krivokapića, ali i da budvanski SDP kadar vredi.