Policija je danas uhapsila i specijalnom tužiocu predala čak 18 osumnjičenih za međunarodni šverc droge. Svi su uhapšeni u toku akcije crnogorske policije “Mak”. Akcija je imala i drugi deo, u Hrvatskoj je izvedena pod kodnim nazivom “Hant”, a tamo je uhapšeno 11 narko-dilera.

– Tokom sprovođenja akcija na teritoriji dvee države pronađeno je i oduzeto: 3,3 kilograma kokaina (Hrvatska), 1.55 kilograma heroina (Crna Gora), 21 kilogram marihuane tipa skank (Crna Gora), pola kilograma hašiša (Hrvatska), 800 tableta ekstazija (Hrvatska), 100 grama opojne droge amfetamin (Hrvatska) i kilogram smeše koja služi za mešanje sa heroinom (Crna Gora) – izjavio je juče rukovodilac Odseka za borbu protiv droge i krijumčarenja Uprave policije Dejan Knežević.

Od 18 procesuiranih osoba četiri su uhapšene u Podgorici, četiri u Budvi, a po jedno lice u Kotoru i Cetinju.

– Četiri osobe su već u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, a za dve će biti raspisana poternica, jer se ne nalaze u Crnoj Gori, dok se radi na identifikovanju dvoje za kojima se intenzivno traga – kazao je Knežević,

Duško Martinović (43) sa Cetinja, član grupe “Pink panter”, krivičnom prijavom se tereti da je organizator ove kriminalne grupe. Uhapšena je i državljanka Srbije M. M. iz Loznice. Osumnjičena je za stvaranje kriminalne organizacije. Letos u policijskoj akciji u Budvi uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije i tada je privedena nadležnom tužiocu.

UKRAO DRAGULjE U FRANCUSKOJ 2005.

Duško Martinović se vodi kao član međunarodne kriminalne grupe “Pink panter”. Osuđen je na 15 godina zatvora i kaznu od 150.000 evra za krivično delo oružana krađa u organizovanoj grupi, koja je izvršena u Sen Tropeu, u Francuskoj 2005. godine, kada je iz draguljarnice ukraden nakit vredan dva miliona evra!