Vujanović: Policija nije prekinula protest već nasilje na protestu

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je večeras da crnogorska policija nije prekinula protest opozicionog Demokratskog fronta (DF), već nasilje na protestu.

Motiv protesta je sprečavanje ulaska Crne Gore u NATO: Filip Vujanović

– Policija je izuzetno profesionalno prekinula nasilje na protestima – rekao je Vujanović, u intervjuu na programu Televizije Crne Gore. Policija je, prema njegovim rečima, upotrebila minimum zakonskih ovlašćenja u sprečavanju nasilja na protestu.

Prema oceni Vujanovića, demonstracije DF nisu bile ni demokratske, ni mirne, ni nenasilne.

Odgovarajući na pitanje da li je protest imao karakter državnog udara, što je ocena nekoliko političkih partija, Vujanović je rekao da organizatori protesta nisu vodili računa o tome da zaštite ustavni poredak, ni građanski mir, ni imovinu građana.

– Na sceni je bio pokušaj nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore, a u postupku će biti utvrđeno šta je motiv takvog pokušaja – dodao je Vujanović, objasnivši da su temelji suvereniteta države poštovanje volje građana, iskazano na izborima, a ne na ulici.

Vujanović je rekao da je Crna Gora sama sposobna da rešava pitanja političke situacije u zemlji, bez posredovanja međunarodne zajednice.

Predsednik Crne Gore je , takođe, rekao da je članstvo države u NATO njena strateška potreba, što će ojačati bezbednost države, ali doneti i druge pozitivne efekte.

Komentarišući vezu između protesta DF i članstva u NATO-u, Vujanović je ocenio da je “apsolutno jasno” da je motiv organizatora protesta i sprečavanje ulaska Crne Gore u Severnoatlantski savez.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: