Milo Đukanović: Policija je pribegla najblažoj upotrebi sile

Milo Đukanović: Policija je pribegla najblažoj upotrebi sile

U intervjuu za HRT premijer Crne Gore Milo Đukanović ocenio je da su za haos na protestima odgovorni organizatori skupa, dodajući da mu je žao što su stradali nedužni.

On kaže da neredi u Podgorici predstavljaju pokušaj destabilizacije zemlje, koja očekuje članstvo u NATO-u.
„Ja nipošto ne bih hteo da prejudiciram ono što će biti rezultat njihovog uvida u materijal koji će nadležni državni organi ponuditi. U jednom trenutku, kao što ste mogli da vidite, sinoć je to preraslo u otvoreno, brutalno nasilje, u pokušaj zauzimanja državnih institucija, dakle u pokušaj definitivno nasilnog rušenja vlasti zbog promene kursa državne politike i onda je, naravno, moralo doći do odgovora policije, koji je po mom sudu bio u skladu s ustavom i zakonom i policijskim ovlašćenjima predviđenim za postupanje u takvim situacijama“, rekao je Đukanović.

On je rekao da je reč o pokušaju ugrožavanja ustavnog poretka Crne Gore, s jasnom ambicijom da dođe do nasilne smene vlasti i do revizije strateškog pravca državne politike Crne Gore, prenela je RTCG.

Komentarišući postupak policije koja je suzavac u jednom trenutku bacila i na novinare, Đukanović je naglasio da je policija pribegla najblažoj upotrebi sile, odnosno hemijskih sredstava, samo da bi raščistila situaciju ispred napadnutog parlamenta.

„Nažalost, kada se to upotrebi, ne pogađa selektivno samo one koji su agresivni, nego pogađa sve koji su tu i meni je žao da se to dogodilo“, poručio je Đukanović.

Odgovornost za nerede određivaće nadležni organi.

  1. #1 by Viktor Koss on 26. listopada 2015. - 09:12

    Verbalna farsa i stalnost zamene teza – Odgovornost za nerede određivaće nadležni organi.

    “Nadležni organi” sprovode sve vreme, bez izuzetka i imajući u vidu sve promene političkih i ideoloških maski vođe, samo i uvek vočju vođe. Iza ničim izazvane, isprovocirane manipulacijama upotrebe brutalne sile i nanošenje teških povreda i gaženja osnovnog građanskog dostojanstva nedužnih civila, stoji samo i iskljičivo volja vođe. Jer je sve u interesu vođe i sve vrednosti i sve norme pravne države i vladavine prava, donjeg nivoa istinitosti su u funkciji odbarne promenljivih političkih, ideoloških, vrednosnih, moralnih načela vođe. Vođa je pokazao više puta u psoebno kritičnim odlukama isti i nepromenljivi metoda vladanja i zloupotrebe isntitucija sistema, i to je razlog uvek dovoljan da se vodja privede obavezi poštovanja ustava, zakona i osnovnih principa poštovanja dostojanstva svojih nepromenljivih podanika, istih onih koji skapavaju radi interesa vođe i ničega drugog.

    Važi univerzalno, uvek i na svakom mestu.

    Uvek su svi i svačije u krivu, ali samo je uvek politička volja vođe iznad svega. Iznad institucija, iznad zakona i sutava, iznad nultog nivoa vrednosnih nepromenljivih kategorija i principa.

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s