ANDRIJA MANDIĆ : Nastavljamo proteste, srušićemo Mila!

Andrija Mandić, lider Demokratskog fronta, koji je preksinoć pušten na slobodu pošto je osumnjičen za pokušaj nasilnog rušenja Mila Đukanovića, tvrdi  da će protesti opozicije u Crnoj Gori biti nastavljeni, a crnogorski režim poslat u istoriju.

Cela  Podgorica  plakala  od suzavca

Cela Podgorica plakala od suzavca

– Demokratski front je doneo odluku da nastavimo sa protestima. Uskoro ćemo krenuti da obilazimo sve gradove u Crnoj Gori i predstavljamo građanima naše programe i planove. Zahtevamo prelaznu vladu i raspisivanje fer izbora i od toga nećemo odustati. Vlast nećemo osvajati na ulici, nego na izborima, a građani nas u tome podržavaju. O tome svedoči to što ih je pre mesec dana na protestima bilo na hiljade, a sada na desetine hiljada. Đukanović, poput svih ostalih diktatora, do poslednjeg momenta odbija da se povuče, ali na kraju će morati – ističe Mandić.

Šteta 150.000 evra

Načelnik podgoričke komunalne policije Goran Janković ozvaničio je da je tokom subotnjih protesta dela opozicije u prestonici pričinjena šteta od oko 150.000 evra i najavio da će grad tražiti nadoknadu štete od Demokratskog fronta, organizatora demonstracija.

Na pitanje kako to da su demonstracije pretvorene u obračun i završene sa desetinama povređenih građana i policajaca uprkos obećanjima da će to biti mirni protesti, Mandić insistira da su sve prouzrokovali provokatori, a nikako demonstranti. On dodaje da je narod mirnim putem pokušao da se izbori za svoje zahteve. Pokušaj nasilnog ulaska u Skupštinu objašnjava rečima da nije bilo u redu što nisu imali odobrenje da uđu na svoja radno mesto.

Ne odustaje:  Andrija Mandić

Ne odustaje: Andrija Mandić

Sa druge strane, crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je juče da su subotnji neredi na protestu u Podgorici pokušaj destabilizacije zemlje koja očekuje članstvo u NATO, da opozicija želi da nasilno preuzme vlast i dodao da ne namerava da se povuče s premijerske funkcije.
– Finalno, po mom dubokom uverenju, žele se poništiti rezultati demokratskog referenduma iz 2006. kako bi se eliminisala mogućnost da Crna Gora kao nezavisna država sama bira svoju politiku i da se vrati u gravitacijsko polje politika iz susedstva i s daljih adresa koje ne samo da žele da upravljaju Crnom Gorom, već i regijom – naglasio je Đukanović. On je istakao i da razume nezadovoljstvo građana, ali i dodao da je Crna Gora u situaciji da afirmiše nove vrednosti u koje mnogi ljudi još ne veruju.
– Crna Gora je spremna da brani svoje institucije, a ni opozicija ni savetodavci sa strane neće je smetnuti sa tog kursa – rekao je on, uz napomenu da je na osnovu poruka sa protesta, kao i ruskih saopštenja, jasan strani upliv i uticaj.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s