PORUKA IZ BRISELA EU neće da posreduje u Crnoj Gori!

Evropska komisija ostaje pri stavu da aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori treba rešavati “isključivo” u institucijama sistema, odnosno, u parlamentu, a rešenja se moraju tražiti u Crnoj Gori, bez posrednika EU.

Cela  Podgorica  plakala  od suzavca

Detalj sa protesta u Podgorici

To poruku je predsednicima političkih partija Demos, Ujedinjena reformska akcija i Demokrate Crne Gore, Miodragu Lekiću, Žarku Rakčeviću i Aleksi Bečići preneo šef Delegaije EU u Podgorici Mitja Drobnič, rekla je portparolka Evropske komisije Maje Kocijančič.

Lekić, Rakčević i Bečić su od Drobniča tražili da EU posreduje u razgovorima između vlasti i opozicije o formiranju takozvane prelazne vlade koja bi pripremila nove parlamentarne izbore.Ako to ne bi bilo prihvaćeno, Lekić nije isključio mogućnost novih uličnih protesta, u koji bi se, kako je saopšteno, uključile i druge opozicione partije, a ne samo Demokratski front koji je dva puta do sada pokušao da na ulici obori aktuelnu crnogorsku vladu.

Funkcionerka parlamentarne stranke Pozitivna Crna Gora Azra Jasavić je odbila inicijativu Lekića, Rakčevića i Bečića, uz ocjnu da Crna Gora ima insititucije u kojima sama, bez međunarodnih posrednika, može da rešava pitanja unutrašnje politike.

“Teško onome ko ne veruje u svoju državu”, rekla je juče Azra Jasavić.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: