Plan Zapada: Crna Gora i Kosovo – mafijaške antidržave

Namera Zapada je da od Crne Gore i samoproklamovane države Albanaca na Kosovu i Metohiji stvori Srbiji dve antidržave, po ugledu na mafijašku antidržavu na Siciliji koju su Amerikanci obećali Lakiju Lućanu, smatra istoričar Aleksandar Raković.

“Prijateljstvo” na koje Crna Gora nikako ne bi smela da bude ponosna: Hašim Tači i Milo Đukanović

Istoričar dr Aleksandar Raković izjavio je da crnogorski separatistički režim po svaku cenu ima nameru da se obračuna sa Srpskom pravoslavnom crkvom i istorijskim identitetom Srba u Crnoj Gori. On je ocenio da je “veoma morbidna snaga nekog ko je konvertit da se obračuna sa narodom iz kog je potekao”.

– Zabranjuje se korišćenje istorijskih hramova SPC koji su izgrađeni do 1918, odnosno režim ima nameru da ih konfiskuje i da preda hramove SPC, čak i one koji su nastali u srednjem veku, na korišćenje Mirašu Dedejiću – rekao je Raković.

Prema Nacrtu zakona o slobodi o veroispovesti u Crnoj Gori, SPC neće moći tako da se zove jer će pridev “srpski” biti zabranjen. Raković smatra da Režim Mila Đukanovića ima nameru da nasilno propiše da SPC u Crnoj Gori ne sme da postoji, a da ta tvorevina koja će postojati na teritoriji Crne Gore ne sme imati nikakve institucionalne veze za SPC.

Prema njegovim rečima, sprema se strahovit udar na SPC koji bi “mogao da se očekuje od režima koji je institucionalno uništio identite Srba u Crnoj Gori”.

– Ovo što se dešava u Crnoj Gori sa tim Nacrtom zakona i sa pokušajem da samoproklamovana država Albanaca uđe u Unesko ima isti cilj – da se oduzmu naši hramovi na Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori. To podržava Zapad – rekao je Raković.

On je podsetio da su 1944. godine, kad je američki režim sklopio dogovor s mafijom, Amerikanci kao protivuslugu Lakiju Lućanu pristali da se na teritoriji Sicilije stvori antidržava ostatku Italije.

– Ovo što danas vidimo u Crnoj Gori i na Kosovo i Metohiji je stvaranje dve antidržave Srbiji, po istom scenariju – zaključio je Raković.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: