Mitropolit Amfilohije: Podrška Kosovu u Unesko, nova izdaja Crne Gore

Mitropolit Amfilohije Radović izjavio je danas da je priznavanje Kosova, ali i potvrđivanje i prihvatanje da uđe u Unesko najsramniji čin i izdaja Crne Gore

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohije Radovićizjavio je danas da je priznavanje Kosova, ali i potvrđivanje i prihvatanje da uđe u Unesko najsramniji čin i izdaja Crne Gore.

”Kada je ta, već osamostaljena Crna Gora, priznala Kosovo kao nezavisnu državu ja sam pred hiljadama ljudi javno izgovorio da je to najsramniji čin u istoriji Crne Gore. To sam rekao onda, to sam ponovio i ponvaljam neprekidno naročito i sada kada je ta ista, takva, vlast u Crnoj Gori, ne Crna Gora, treba da pravimo razliku, priznala, potvrdila i prihvatila ulazak Kosova u UNESKO”, rekao je Amfilohije za Radio Beograd.

Kako kaže, po njegovom shvatanju, to je izdaja Crne Gore. Mitropolit crnogorsko – primorski napominje i da treba praviti razliku između trenutne vlasti koja je priznala, potvrdila i prihvatila ulazak Kosova u Unesko i Crne Gore. Prema njegovim rečima, pravljenje granica između Crne Gore i Kosova je izdaja same Crne Gore, one prave, izvorne, iskonske Crne Gore.

”Ne treba izgubiti iz vida da je Budim Vojisavljević u 11. veku imao prestonicu u Prizrenu, da je Balšićima posle raspada Dušanove države pripao prostor Metohije do Prizrena za koji se borio i kralj Nikola oslobodivši zajedono sa Vojskom Srbije i kraljem Petrom I Karađorđevićem Kosovo”, rekao je Amfilohije.

  1. Komentiraj

VAŠ KOMENTAR:

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: